Monday, November 1, 2010

Majlis Perkahwinan Akma & Razak

Pengantin : Akma & Razak
Lokasi : Pt Londang, Pt Raja, Batu Pahat Johor
Tarikh : 3 Okt 2010

Siri pengantin kali ini menampilkan Akma & Razak dengan tema perkahwinan berwarna hijau yang sangat menyerlah. Tahniah kepada perunding perkahwinan Andaman Liza yang bertungkus lumus menyiapkan set pelamin, kamar tidur, pakaian dan solekan pengantin.

Ruang pelamin yang luas memudahkan sanak saudara bergambar bersama pengantin. Bila dah ramai-ramai bergambar, pencahayaan memainkan peranan penting untuk mendapatkan gambar yang jelas dari hujung ke hujung pelamin (di sini saya gunakan set studio lighting). Kalau gambar dibesarkan saiz 16 x 20 inci rasanya pixel tak pecah dan kualitinya berbaloi-baloi.

Sebelah petang pengantin dibawa bergambar disekitar kawasan majlis. Tak sangka Pt Londang mempunyai padang ragut yang menghijau dengan anak sungai yang jernih ditambah dengan langit yang kebiru-biruan. Maka terhasil beberapa keping foto untuk diabadikan dalam album pengantin. Pada sebelah malamnya pengantin datang ke studio untuk sessi bergambar di studio (kena jumpa pengantin kalau nak lihat gambar mereka di studio). Selamat Pengantin Baru.

1 comment: